Ännu!

Det var länge sedan jag skrev ett inlägg här på min blogg! Det har varit så mycket annat som kommit i vägen med jobb och med semester och ledighet, så det har varit svårt att hitta tid för skrivandet. Men nu tänkte jag ändå ge ett livstecken och som vill visa att jag inte alls tröttnat på att skriva blogginlägg.

I skrivande stund är det enligt almanackan Höstdagjämningen. Det vill säga att dag och natt är ungefärligen lika långa. Hur rättvist och härligt som helst, säger optimisten. Men nu går det bara åt ett håll nämligen det mörka, säger pessimisten. Jag vet inte hur du upplever Höstdagjämningen, men onekligen är det ju så att nu stundar mörkare tider, som givetvis kan stämma oss till höstligt vemod. Men ännu får vi uppleva septemberdagar som mer liknar sommardagar än höstdagar! Ännu behöver vi inte palta på oss tjocka och varma vinterkläder! Ännu är det ljust när vi kommer hem från jobbet! Ännu kan vi sitta ute och inta en måltid eller kaffe med fikabröd! Ännu går korna i hagarna och äter fridfullt av det gröna och saftiga gräset! Ännu strålar solen in i huset och avslöjar obarmhärtigt sommarens utglesade städdagar. Ännu!

Så jag hoppas att du tar till dig det där lilla hoppfulla ordet ännu! För vi ska aldrig ta ut något som vi tycker är jobbigt och tråkigt i förväg, utan lev idag för idag är ännu! Carpe diem!

1 svar på ”Ännu!”

  1. Tack Anita !
    För att Du inte ledsnat på blogginläggen
    FÖR ÄNNU längtar vi efter att få läsa dom🍁🍂🍁

Kommentarer är stängda.