Ge inte upp!

Nu var det länge sedan jag skrev något på min blogg. Det har varit och är fortfarande en hel del jobb som ”kommer i vägen” för att kunna koncentrera mig på att formulera något meningsfullt blogginlägg. Men här kommer ett. Om det är så meningsfullt får ni själva bedöma, men jag kände att jag fick lite inspiration till att skriva.

Och den inspirationen kommer ju inte minst ifrån den prunkande naturen just nu. Det blommar och grönskar och kvittrar som aldrig förr. Och de flesta av oss blir så glada och lyckliga över detta. Och inte bara glad utan även tacksam att vi ännu ett år får vara med om naturens totala förvandling och förnyelse. Det är så oerhört livstillvänt och står i så bjärt kontrast till såväl världsläget som till läget i vårt eget land. Mörkrets och ondskans krafter verkar just nu ha kraftsamlat sig till hänsynslös attack och förnedring. I detta finns absolut inget meningsfullt, utan vi står förstummade och nästintill paralyserade inför ondskans framfart som vi får bevittna i dessa dagar.

Desto viktigare att vi just i denna tid hittar motivationen att aldrig någonsin kapitulera inför mörkrets makter, att aldrig någonsin ge upp kampen för att det goda ska få det sista ordet. Och den motivationen och inspirationen kan den ljuvliga försommaren ge oss, som i varje fågelkvitter, i varje blomdoft, i varje böljande rapsfält, i varje ramslöksäng, får viska till oss: var inte rädd, ge inte upp, för det vackra och det goda ska segra, MÅSTE segra!!