Lokala förmågor!

Så är jag då tillbaka efter ett sommaruppehåll. Sommar innebär ju bland annat semester och ledighet, då man inte behöver styras alltför mycket av tider och vardagliga krav, utan då man får göra lite som man själv vill – inom rimliga gränser så klart! Därför går vissa saker på sparlåga under sommaren – så även min blogg. Men nu är jag tillbaka med nya krafter, och jag hoppas du ska finna mina inlägg intressanta och värda att följa och kanske till och med kommentera. Känn dig alltid välkommen att göra det!

Något som hör sommaren till är ju alla dessa evenemang som varje kommun med självaktning arrangerar. Som oftast drar jättemycket folk och där stämningen verkar vara på topp. Ett sådant mångårigt evenemang för Lidköpings del är ju den s k Hjulafton, som gick av stapeln igår. Ett evenemang som fokuserar på bilar och motorcyklar, men även andra hjulförsedda fordon. Allt med en festlig och lite lekfull inramning!

I samband med årets Hjulafton inbjöds till en jazzkonsert i Nicolaikyrkan. Och jag tror att alla som var där håller med när jag säger att det var en kväll där lokala musiker visade prov på världsklass! Så individuellt skickliga på sina respektive instrument och med ett samspel som man häpnade över. Slutsatsen blir att vi behöver inte åka till någon jazzmetropol ute i stora världen om vi vill lyssna på jazz som det svänger rejält om, och där vi kan njuta av virtuos hantering av piano, gitarr, saxofon, kontrabas och trummor. Nej, detta finns på hemmaplan! Tack ni fem lokala musiker som gav oss denna upplevelse!

Så kan vi överföra detta till var och en av oss! För varje människa har fått förutsättningar till att kunna vara en ”lokal förmåga” på just den plats och i det sammanhang som vi är ställda. Vi är kanske inte några ”virtuoser”, men det finns inte en enda människa som inte begåvats med något som kan få vara till hjälp och glädje för någon annan. Dessa gåvor ska vi ta vara på och inte gräva ner! På så sätt kan även du och jag bli en synnerligen viktig lokal förmåga! Det är väl fantastiskt!

Lämna en kommentar