Vårdagjämning!

Idag är det vårdagjämningen! Efter en lååååång vinter, då mörkret slagit sitt obarmhärtiga läger på vår halva av jordklotet, så ser vi nu äntligen slutet på mörkrets övertag. För idag är natt och dag lika långa, idag råder inte längre mörkrets lag över ljuset, utan nu väger det jämnt i naturens vågskål! Välkommen underbara vårdagjämning!

Ibland kan vi uppleva vårdagjämning även i våra egna liv. Efter kanske en lång period av mörker och kyla i själens och sinnets marker, bryter äntligen ljuset in som en strimma av hopp. Vi får lättare att andas, vi får ett nytt perspektiv på livet, vi ser tillvaron med hoppets och framtidstrons ögon. Nej, mörkret är inte borta, men det väger ändå lite jämnare i vårt livs vågskål av mörker och ljus, av sorg och glädje, av det som vi förlorat och av det som vi fått. Välkommen underbara vårdagjämning!

1 svar på ”Vårdagjämning!”

  1. Förra året tog sorgen våren ifrån mig. Men i år är allt lättare.
    Våren är efterlängtad ljuset, färgerna och värmen. Tjocka kläder hängs in i garderoben och lättare tas fram. Vårtecken börjar smyga sig fram blåsippor, vitsippor och tussilago, vilken livskraft !!!
    Tacksamheten känns inom mig.

Lämna en kommentar