Idag – inte imorgon….

Såväl Valborgsmässoafton som 1:a maj är nu avklarade. Dessa två dagar som på ett särskilt sätt markeras som vårens högtidsdagar! Och i år blev dessa dagar välsignade med både sol och värme. Jag tror att många av oss minns alla valborgsmässoaftnar då vi stått och lyssnat på vårtal och körsång, samtidigt som vi huttrat och frusit halvt ihjäl, därför att våra fina och nyinköpta vårkläder som vi dagen till ära hade satt på oss var helt i otakt med väderleken. Men i år var det annorlunda! I år njöt vi bara i fulla drag!

Men så hörde jag igår på väderleksrapporten inför de närmaste dygnen. Då talas det om mycket kyligare väder, kanske t o m om snö! Usch!! Det är sådant vi kallar för bakslag i väderleken! Vi som hade plockat fram sommarkläderna och vissa modiga människor t o m badkläderna. Ska vi nu behöva sätta på oss den vinterdammiga rocken eller jackan igen?! Bakslag!! Ja, men vi borde ju ändå ha lärt oss vid det här laget att bakslagen kommer förr eller senare. Därför gäller det att ta väl vara på de underbara dagarna som ges oss och tänka så här: idag är jag glad och tacksam för att solen skiner och att det är varmt och härligt, idag sätter jag mig på terrassen eller balkongen och dricker mitt kaffe, idag tar jag den där cykelturen till skogen för att plocka vitsipporna eller de ljuvliga liljekonvaljen, idag… Inte imorgon, för då kanske bakslaget redan har kommit!

Visst har vi mycket att lära av detta i våra egna liv… eller hur?! Alltså: idag – inte imorgon! För då kanske bakslaget redan har kommit. Ytterligare kommentarer är väl helt överflödiga?!

1 svar på ”Idag – inte imorgon….”

 1. Hej Anita!
  Valborgsmässoafton förr när jag var barn minns jag med nya inköpta vårkläder.
  Mellan korsett och strumpa var huden blå av kyla, men glädjen fanns där, våren var på väg.
  Bakslag är något vi räknar med. Snö o kyla på väderlekskartan. Nej säger vi, hellre regn och värme.
  Tänka idag och leva i nuet, det behöver jag påminnas om. Framtiden och morgondagen tar mer plats i mina tankar än nuet.
  Ändå äger jag inget av dagar, timmar och minuter som finns framför mig.
  Men jag äger nuet.
  Tack Anita för Din påminnelse om IDAG!!
  I denna så vackra tid!!

Lämna en kommentar