VÄLKOMMEN HÄRLIGA VÅR!!

Älskade älskade vår! Du kom äntligen till oss! Med din värme, med ditt ljus, med ditt hoppfulla budskap som säger: nu behöver du inte vänta längre för nu är jag här! Jag är här för att stanna…. för det lovar du väl oss?!
Och som vi har väntat i år! Vinterns envisa och hårda grepp om oss verkade inte ha något slut. Bakslag på bakslag slog ner modet på oss när vi ändå så smått började skönja och ana vårens ankomst. Men så frös det till is igen, så vräkte snön över oss igen, så fick vi hänga in vårjackan igen, så fick vårkänslan krypa ner igen under naturens vinterskrud. MEN NU ÄR DU HÄR, ÄLSKADE VÅR!!

Lika mycket som vi längtar efter vårens ankomst i naturen här uppe i våra nordliga breddgrader, så längtar vi också, bildligt talat, efter vårens ankomst i hela vår värld! Denna värld som just nu kvider av sina svårläkta sår orsakade av krig, våld, terrorism, oförsonlighet, ständiga rop på hämnd. Denna värld som bara längtar efter att låsta positioner nationer och folk emellan ska drabbas av en vårlig islossning som ska hjälpa till att skölja bort misstänksamhetens och hatets farliga och nedbrytande gift.

Så därför välkomnar vi dig mer än någonsin älskade vår, för vi behöver dig mer än någonsin! Läk våra oroliga själar och sinnen, läk världens djupa och infekterade sår, läk alla skadade och hämndlystna relationer. JA, ÄLSKADE VÅR, LÄK OSS!